Bemutatkozás

Négyessyné Oláh Ildikó vagyok. Hajdúnánáson születtem. 14 éves koromig Hajdúdorogon éltem szüleimmel, majd Debrecenbe költöztem és ott folytattam tanulmányaimat. Jelenleg is Debrecenben élek családommal.

Már gyermekkoromban is szerettem a festményeket nézegetni, kedvenc időtöltésem volt a rajzolás, főleg a mesefigurákat, filmszereplőket. Rajzaimmal volt tele a szobám fala. Mégis úgy alakult hogy  az általános iskola elvégzése után hosszú időre nem vettem kezembe rajzeszközöket.

2006-ban lakásfelújításunk után kimaradt gipszkarton darabok eltakarítása közben jött az ötlet hogy kipróbálom rajta a festést. Ekkor még temperával igyekeztem egy tájképet készíteni.

Ekkor már eldőlt a sorsom, azóta folyamatosan minden szabadidőmet a festés tölti ki.

2007-ben Budapesten részt vettem egy 4 napos „jobbagyféltekés” rajztanfolyamon, ami nagy élményt nyújtott számomra, egy új világ nyílt meg előttem. Továbbiakban a festészeti ismereteimet autodidakta módon sajátítottam el és ily módom próbálom bővíteni.

Érdeklődési köröm sokrétű. Egyaránt foglalkoztatnak az állatképek, a tájképek, akt és portré képek. Szeretem a változatosságot. Semmiképpen sem szeretnék egy témánál, illetve technikánál leragadni. A festészet minden ágát kedvelem de a realizmus áll legközelebb szívemhez. Festményeimet olajjal, és pasztell krétával is készítem.

2011-ben Budapesten az Amatőr festők közös kiállításán vettem részt.

2011. októberében Hajdúdorogon megnyílt első önálló kiállításom.

2012. márciusban Verőcei Művelődési Ház „Tavaszi zsongás” rendhagyó nőnapi közös kiállításon vettem részt.

2013-ban Verőcén vettem részt közös kiállításon.

2015. júliusban Debrecenben volt önálló kiállításom.